Gitarist

Ik ben vanaf mijn kindertijd gefascineerd door de gitaar. Als mijn (oudere) zus plaatjes draaide, waarop in het orkest of band een gitaar te horen was, stopte ik meteen met spelen en ging naar dat fantastische geluid luisteren.

Van het eerste geld van mijn krantenwijk kocht ik voor een paar gulden een gitaar waarop ik mijn vingers kapot speelde. Een jaar later was ik de sologitarist van de buurtband. Ik speelde daarna in verschillende pop/rock-formaties zoals Moody Set, Kick and the Bluesmagic en Mother of Pearl.

Toen ik eens op de Duitse televisie Andres Segovia hoorde spelen was ik meteen verkocht voor de klassieke gitaar en nam gitaarles bij Henk van Schagen op de Enschedese Muziekschool. Na een jaar deed ik met goed gevolg toelatingsexamen voor de vakopleiding aan het Twents Conservatorium. Mijn hoofdvakdocent was Dick Hoogeveen. Na een jaar ging ik met hem mee naar het Rotterdams Conservatorium en deed in juni 1977 eindexamen waarbij ik de Akte Muziekonderwijs B  en het Solistendiploma (Conservatorium C) behaalde. Tegenwoordig Batchelor en Master genaamd.

Muzikant in jouw stad